Abdullah ÇİNKAY

( Özgeçmiş )

1950 yılında Hatay ili Kırıkhan İlçesi Çamsarı Köyünde doğdu. Çiftçi bir ailenin 9 çocuğundan sonuncusu.

Öğrenim hayatına Çamsarı Köyündeki ilkokulda başladı. Ortaokul ve lise öğrenimimi Kırıkhan da tamamladı. Çukurova Üniversitesi Maliye-Muhasebe bölümünden 1974 yılında mezun oldu.

Çalışma hayatına 1974 yılında başladı. 1988 yılına kadar profesyonel olarak özel sektörde çalıştı. 1989 yılında Kahramanmaraş'ta kendi işyerini kurdu. Bugün itibari ile işyerlerinde 600 kişi istihdam edilmekte ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaktadır.

Evli ve 2 çocuk babası.

Abdullah ÇİNKAY: "Allah nasip etti ve eğitime bir destek bende verdim. Adıma yaptırdığım bu okulun inşasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlere tavsiyem yılmadan sabırla ve planlı bir şekilde çalışmak ve mütevazı olmaktır. Hiçbir zaman ümidimizi yitirmeyelim. Başarıya giden yolun anahtarı bu detaylarda gizlidir. Neticede hedeflenen yere mutlaka varılacaktır. Nice başarılı insanların yetişeceğini ümit ettiğim bu okulu sizlere emanet ediyorum."

Yayın: 20.06.2022 - Güncelleme: 20.06.2022 12:33 - Görüntülenme: 1103